Schrijf je in voor de Fair ICT Awards 2021

Vlaamse bedrijven, non-profits, hogeronderwijsinstellingen en lokale besturen die inzetten op het duurzaam aankopen of beheren van ICT-apparatuur kunnen zich tot 17 oktober 2021 inschrijven voor de Fair ICT Awards. 

De productie en het gebruik van ICT-producten zoals smartphones en laptops hebben een grote impact op mens en milieu. Organisaties kunnen via hun aankoopbeleid druk uitoefenen op ICT-bedrijven om hun productieketen te verduurzamen. Je kan als organisatie zelf ook inzetten op een circulair gebruik van de aangekochte ICT.

Integreert jouw organisatie duurzame criteria of mensenrechtenclausules binnen de bestekken voor ICT hardware? Werken jullie op refurbished laptops? Of verleng je de gebruiksduur van je ICT door die te herstellen en te hergebruiken?

Schrijf je dan in voor de Fair ICT Awards 2021!

Download het inschrijfformulier

Reglement Fair ICT Awards

Alle genomineerden en de winnaar zullen via sociale media en met min. 1 artikel in de kijker gezet worden. De winnaars zullen met de nodige persaandacht bekend gemaakt worden tijdens de conferentie van Fair ICT Flanders op 2 december in Brussel. Dat kan mooie publiciteit opleveren voor jouw bedrijf of organisatie.

De jury

  • Melody Van den Acker: Projectmanager van ProCirc voor circulaire aankopen bij Vlaanderen Circulair. Ze is gespecialiseerd in ecotoxicologie en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor duurzame ontwikkeling.
  • Luc Blyaert: Digitaal- en communicatiespecialist. Hij heeft ervaring in journalistiek op het gebied van ICT, als hoofdredacteur van de tijdschriften Telecoms Europe, Wave en Data News.
  • Boris Verbrugge: Senior onderzoeker bij HIVA KU Leuven. Hij verricht beleidsgericht onderzoek naar de sociale duurzaamheid van toeleveringsketens en ketenverantwoordelijkheid. 

De winnaar van 2020

Benieuwd naar de winnaar van vorige editie? Bekijk dan zeker deze video van winnaar KU Leuven!

Op 15 december 2020 nam KU Leuven de Fair ICT Award 2020 in ontvangst: een bekroning van een traject dat al in 2009 begon. Stapje voor stapje implementeert KU Leuven steeds meer duurzaamheids- en mensenrechtenaspecten in hun ICT-beleid. Sofie Pieraerd, Bram Vermeir en Jan De Baere van de dienst ICTS doen het proces uit de doeken en stellen hoge ambities voor de toekomst. Van Hoecke en Universiteit Gent vielen net naast de prijzen.

Het artikel met de winnaar vind je hier. Meer info over de winnaar KU Leuven en de genomineerden vind je op deze pagina.

 

CATAPA, Bond Beter Leefmilieu en Ondernemers voor Ondernemers gaan met het project Fair ICT Flanders voor een verduurzaming van het ICT-aankoop- en verwerkingsbeleid in Vlaanderen en Brussel. Om goede praktijkvoorbeelden te tonen, organiseren Fair ICT Flanders en Vlaanderen Circulair samen de Fair ICT Awards.

Circulaire businessmodellen Fair ICT Flanders

Meer over Circulaire businessmodellen